
1630 yılı ekim ayında Londra’da doğmuştur. Babası ticaretle uğraşmış fakat oğlunun bilimle ilgilenmesini istemiştir. Oğlunu özel bir okula gönderir fakat Isaac burada arkadaşlarıyla kavga eder, dersleriyle hiç ilgilenmez. Babası yaramazlığa ve şikayetlere dayanamayarak oğlunu sert disiplinli bir okula gönderir.
Bu okulun müdürü olan Martin Holbeach dönemin ünlü öğretmenlerindendir ve Isaac Barrow bu hocanın gözetimine eğitim almaya başlar. Isaac’in babası bir dönem maddi sıkıntılar yaşar ve oğunu okuldan almak ister. Fakat hocası Holbeach, Isaac’e masraflarını karşılayacak özel ders işini bularak okulda kalmasını sağlar.
Isaac Barrow Başarıları
Isaac Barrow, ilahiyat ile ilgilenmek istemiştir. Bu yüzden ders almak için okul eğitimi bitince Cambridge’de matematik okudu. Mezun olduktan sonra Tanrı bilimin yanı sıra optik, matematik ve geometri konusunda çalışmalar yapmıştır. Barrow, 1660’ta Cambridge Üniversitesi‘nde Yunanca profesörü olduğu yıllarda ilk çalışmalarına Archimedes, Apollonios ve Eukleides gibi eski Yunan matematikςilerinin yapıtlarını ve Öklid’in elemanlar kitabını İngilizce’ye çevirmiştir. Uzun bir süre bu çeviri okullarda geometri kitabı olarak okutulmuştur. Isaac Barrow başarısı nedeniyle burs almış ve 4 yıl sürecek bir yolculuğa çıkmıştır. Bu yolculukta Fransa’ya, Floransa’ya, İstanbul’a ve İzmir’e gitmiştir.
Tekrar İngiltere’ye döndüğünde saygın ve ünlü bir akademisyen olarak çalışmaya başlamıştır. İlk önce Yunanca Kürsüsü’ne atanır. 2 yıl sonra Geometri Kürsüsü’ne geçer. Daha sonra Henry Lucas tarafından kurulan matematik kürsüsünün başına geçen ilk isim olmuştur. Böylelikle ilk Lucasian Matematik Profesörü unvanını alır. Diferansiyel kavramını matematiğe kazandırır. Matematik, geometri ve optik ile ilgili ders notlarını derleyerek kitaplar çıkarır. Türev ve integralin birbirinin ters işlemleri olduğunu ortaya koymuştur.
Yıllar sonra, 1664’te Barrow, Newton’la tanışır ve onu olağanüstü yetenekli bulur. Birkaç yıl sonra Newton için, ‘’o benden daha iyi’’ diyerek Lucas Kürsüsü’nü Isaac Newton’a devreder.
Isaac Barrow, hayatı boyunca evlenmemiştir. Ölümüne yakın bir zamanda arkadaşlarına ‘’Nihayet en büyük geometrici olan Tanrı’nın huzuruna çıkacağım ve tüm geometri problemlerinin cevabını öğreneceğim’’ demiştir. 47 yaşında, İngiltere’de ölmüştür. Arkasında miras olarak Cambridge’e 1100 ciltlik kitap bırakmıştır.