GenelHaberTeknoloji

Klavyelere Yeni Bir Tuş Geliyor!

Google News Abone Ol

Bilgisayar klavyelerine Cortana adı verilen yeni bir tuş ekleneceği söyleniyor. Daha önce Windows Phone ile birlikte hayatımıza giren sanal asistan Cortana’nın Windows 10’lu bilgisayarların en önemli özelliklerinden bir tanesi olması bekleniyor. Ditijal asistana özel muamelede bulunacak olan ilk PC üreticisi ise görünüşe bakılırsa Toshiba olacak.

Yeni Bilgisayarlar Cortona İle Geliyor

Toshiba America’nın PC bölümünün başkan yardımcısı Jeff Barney, yaptığı açıklamaya göre, Toshiba’nın Windows 10‘lu tüm PC’lerinin artık “Cortona” tuşu ile geleceğni dile getirdi. Barney’in söylediğine göre Cortona tuşu, fonksiyon tuşlarının olduğu sol üstte yer alacak. Cortona tuşunun işlevi ise, bilgisayara sesli komut vermemizi sağlayacak. Bu nedenle bu sistemle gelen bilgisayarlar aynı zamanda yüksek kaliteli mikrofonlar ile gelecek.

SerdarCR

Genetik ve biyomühendislik lisans mezunuyum. Aldığım eğitim fizik, kimya, biyoloji ve matematik ağırlıklıydı. Mühendislik fakültesi mezunu olduğundan dolayı analitik ve sonuç odaklı düşünce yapısına sahibim. Aldığım eğitim moleküler biyoloji, biyoteknoloji, mikrobiyoloji, genel ve organik kimya, tıbbi genetik ve mühendislik derslerini içermekteydi. Bu derslerde edindiğim teorik bilgileri yine bu derslerin laboratuvarlarında pekiştirme şansım oldu.Lisans hayatım boyunca birçok etkinlikte görev aldım. Bu etkinliklerden birinde konuşmacı olup PCR ve gelişim sürecini sundum. Başka bir etkinlikte ise bilgisayar alanındaki bilgilerim dahilinde teknik koordinatör ve tasarımcı olarak görev yaptım. Görev aldığım etkinlikler haricinde ikna kabiliyetine sahip olup Türkçe'yi iyi kullandığımı düşünmekteyim.Öğrenim hayatım devam ederken internette de çalışmalarım oldu. Bilim ve Tekno'nun kuruculuğunu yapıp yönetim görevini üstlenmekteyim. Ayrıca yine Bilim ve Tekno'da metin yazarlığı yaparak bu girişimi topluma yararlı olacak şekilde devam ettiriyorum. Yaklaşık 50 kişilik değerli ekibime liderlik yapmaktayım. Bunun yanı sıra ise özel bir firmada genetik mühendisi olarak satış departmanında çalışmaktayım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir